Mevr. Niemegeers, leerkracht Plastische Opvoeding, nodigt alle kunstzinnige leerlingen uit om iedere maandagmiddag hun creatieve talent de vrije loop te laten gaan.

Verschillende kunstvormen kunnen gekozen worden en alle projecten zijn gebaseerd op de interesses van de leerlingen. Leerlingen kunnen aan de slag gaan met verf op groot formaat, ruimtelijke items ontwerpen, allerlei media gebruiken, verschillende types materialen (houtskool, papier-maché, inkt,…) verwerken, enz. Bovendien kunnen ze individueel een eigen creatie uitwerken of in groep iets ontwerpen.

Het eerste thema, “always take the scenic route”, verwijst naar reizen, bezienswaardigheden en onder andere natuur. Natuurlijk kunnen de leerlingen ook werken aan het grote culturele project dat op de jaarlijkse  opendeurdag zal getoond worden. Naar goede gewoonte zullen die dag dans, toneel, muziek en kunst samenvloeien, dit jaar in een hippe moderne ‘saloonbar’ waarbij het wilde westen en het ecologische vraagstuk centraal zullen staan. Mensen die graag experimenteren met fotografie zijn ook welkom: mevr. Niemegeers zal hen begeleiden in de uitwerking van fotoreportages die op de opendeurdag zullen tentoongesteld worden.

Praktisch:
Iedere maandagmiddagspeeltijd (12.15 – 12.45 u)
Januari en februari 2019
Lokaal 205
Contactpersoon: Birgit Niemegeers