Het GO! Atheneum Geraardsbergen organiseerde een ‘bewakingsdag’ voor de leerlingen uit de richting ‘Maatschappelijke Veiligheid’. Vijf grote bewakingsfirma’s kwamen hun bedrijf voorstellen en vertelden over de vacatures die momenteel beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Met SERIS Security, G4S, Securitas, Trigion Security en MAAT Security kwamen de grootste spelers uit de sector de sterktes van hun bedrijf voorstellen aan de enthousiaste leerlingen. Alle sessies werden op een originele manier ingekleed met onder andere een quiz, rollenspelen, presentaties en filmpjes zodat de leerlingen realistische en diepgaande kennis verworven over hun verschillende toekomstmogelijkheden.


De leerkrachten Bewaking benadrukken het belang van deze dag: ‘De leerlingen kunnen na deze bewakingsdag meteen solliciteren op onze school voor de functies die voorgesteld werden door de bedrijven. Deze studierichting biedt werkzekerheid en heel veel toekomstperspectieven. Veel leerlingen zullen na deze actieve rekrutering  dan ook terugkeren met een contract en een nieuwe uitdaging.’ Het GO! Atheneum Geraardsbergen wil alle leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt en blijft inzetten op oriëntering en doorstroming.