Tijdens de levensbeschouwelijke vakken woonden de leerlingen van het 6de jaar BSO een uiteenzetting over de organisatie HUmain bij. Deze organisatie zet zich in voor mensen in nood, voor de strijd voor gelijkheid en mensenrechten. Ze focust zich voornamelijk op het doorgeven van een correctere en positievere beeldvorming  van vluchtelingen.

Initiatiefnemer dhr Jan Van Caekenberghe  vond het een zeer interessant educatief project en merkte ook heel wat belangstelling bij de leerlingen: ‘Je merkt dat er soms een fout beeld bestaat over de vluchtelingencrisis. Door deze uiteenzetting van de vzw HUmain staan onze leerlingen stil bij de moeilijke omstandigheden waarmee deze mensen moeten leven. De organisatie bestaat voornamelijk uit vrijwilligers die humanitaire bijstand verlenen aan mensen die niets meer hebben.’

Het GO! Atheneum Geraardsbergen vindt het belangrijk dat de leerlingen opgroeien met een kritische geest en ook positieve normen en waarden zoals medeleven, behulpzaamheid en daadkracht omarmen. Wie meer informatie wilt over deze mooie vereniging kan steeds surfen naar hun website: http://www.vzwhumain.org