Vier leerlingen uit de richting ‘Techniek-Wetenschappen’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen vlogen voor twee weken naar het eiland Krk in Kroatië waar ze stage liepen bij een groot afvalbedrijf uit de regio. Onder begeleiding van  Alexandra Declercq kregen de leerlingen de volledige verantwoordelijkheid over hun reisprogramma. Ze zochten zelf een appartement, regelden vervoer, kookten hun eigen maaltijden en contacteerden verschillende Kroatische organisaties voor daguitstappen. De leerlingen konden deze serieuze stap naar volwassenheid zetten doordat het GO! Atheneum Geraardsbergen een sterk internationaal programma via het Erasmus+-project heeft uitgebouwd met verschillende Europese partnerlanden.

Tijdens hun stage in Krk deden de wetenschapsleerlingen heel wat chemische proeven in het afvalverwerkingsbedrijf. Ze controleerden na het bezoek aan de verschillende watercentrales of er bacteriën, chloor, magnesium of onregelmatigheden in het water zaten. Naast het berekenen van PH-waarden gingen de leerlingen ook op stap met de vuilnismannen om de inwoners van Krk te sensibiliseren om correct en juist hun afval te sorteren en te recycleren. Een dag meewerken in een containerpark was interessant maar ook de culturele activiteiten zoals een stadsspel, een boottocht, enkele uren paardrijden of een dagje aan het stand waren een enorme verrijking voor de laatstejaars uit Geraardsbergen. Het GO! Atheneum Geraardsbergen probeert leerlingen optimaal klaar te stomen als open-minded wereldburgers en heeft nog heel wat Erasmusuitwisselingen gepland in de nabije toekomst. Als je meer foto’s van deze educatieve en leuke stagereis in Krk wil bekijken moet je op de onderstaande foto klikken.