Op donderdag 21 maart 2019 verbroederden en verzusterden de leerlingen van de Middenschool en van het Atheneum van de studierichting Latijn tijdens de projectdag die door de leerkrachten Latijn en Grieks (Mevr. Seeuws, Mevr. De Vleminck en Mevr. Van den Brande) werd georganiseerd.
Tijdens deze Romeinse dag stond het theater in de oudheid centraal.
In de voormiddag ontpopten de leerlingen zich tot kunstzinnige creatievelingen tijdens de workshops ‘Mozaïeken’ en ‘Theatermaskers’. Tussendoor speelden de leerlingen van beide scholen enkele scènes uit de Aulularia van Plautus en de Phaedra van Seneca.
In de namiddag was het volop genieten van ‘Tiresias’, een toneelvoorstelling gebracht door het Theater Van A tot Z. Het eeuwenoude mythologische verhaal van Oedipus werd in een modern jasje gegoten, waarbij Oedipus duidelijk de antiheld was en Tiresias, de blinde ziener, de leerlingen de boodschap meegaf om op een andere manier te leren ‘kijken’. 
De Romeinse dag was van het begin tot het einde een voltreffer. Getuige hiervan de vele lovende en enthousiaste reacties van de leerlingen. Ook de leerkrachten blikken tevreden terug en zijn nu al volop aan het brainstormen voor het vervolg hierop volgend schooljaar.

ACTA EST FABULA, PLAUSUM DATE