Op zondag 12 mei werd in Geraardsbergen niet alleen moederdag gevierd, maar ging ook de eerste editie van de KA-RUN door!

Er was een omloop van 5 km en een pittig parcours van 12 km. Voor de allerkleinsten (<12 jaar) was er ook een tour op de campus van het GO! Atheneum met een afstand van 1 km.

De prachtige en uitdagende route liep langs en doorheen de gebouwen van de verschillende scholen van het GO! (Gemeenschapsonderwijs): het KA (start en finish), basisschool ‘De Dender’, de Middenschool, basisschool “Centrum” (alsook ‘Pieternel’) en basisschool ‘De Drempel’ werden allen aangedaan. Uiteraard werd er ook gelopen langs een aantal kenmerkende en karakteristieke plaatsen van Geraardsbergen: de Muur, het Vliegveld, de Markt met Manneke Pis, het Station, het openluchtzwembad  ‘Den Dok’ en onder andere het Boelarebos.

400 nadarhekken, 100 seingevers, 2000 meter lint, 40 aanduidingen op borden en pijlen op de grond zorgden voor een duidelijke en veilige route zodat niemand verloren liep.
Met een schitterende tijd kwamen de eerste lopers binnen na 43 minuten voor de 12 km en na 22 minuten voor de 5 km, wat gezien het pittig parcours met de vele hoogteverschillen fantastische tijden zijn! Alle 125 lopers waren het er over eens: de mooie locaties, de stevige klimpartijen, de afwisselende stroken, de routes doorheen de gebouwen en de variatie van ondergrond en omgeving maakten deze RUN tot een sublieme ervaring in deze prachtige streek!