Het GO! Atheneum Geraardsbergen zet sterk in op Europese uitwisselingsprojecten waarbij leerlingen en leerkrachten nieuwe ervaringen opdoen bij bevriende scholen in het buitenland. Drie leerlingen uit het vijfde jaar ‘Humane Wetenschappen’ trokken met twee begeleiders naar de Kroatische stad Zaprešić, vlakbij de hoofdstad Zagreb, voor een uitwisseling binnen het internationale project ‘New Teaching Methodologies’.

In Kroatië wisselden de leerkrachten van zes verschillende landen tips uit over ‘modern lesgeven’. De delegaties van België, Litouwen, Kroatië, Turkije, Spanje en Portugal gaven presentaties over ‘ICT in de klas’ en over het gebruik van ‘Flipping the classroom’. De drie leerlingen (Nienke, Celien en Phaedra) gaven enkele presentaties over ‘de Belgische keuken’ en ‘Belgische kastelen’.

Naast de unieke ervaring van het samenwonen en leven in een buitenlands gastgezin, waren er ook heel wat educatieve en leuke uitstappen. Een stadsspel met Ipad in de hoofdstad Zagreb en een bezoek aan de wonderlijke watervallen van het ‘Plitvice Lakes National Park’ waren ongetwijfeld enkele hoogtepunten van deze fantastische reis.

Meer foto’s van deze unieke ervaring kan je bekijken door op de onderstaande foto te klikken.