Voor de leerlingen van Maatschappelijke Veiligheid werd een GWP (Geïntegreerde Werkperiode) voorzien gedurende 3 dagen om het schooljaar af te sluiten. Deze vond plaats in de ‘IJsmolenhoeve’ Ronse, in een prachtige omgeving aan de voet van het Muziekbos.

Er werden weer grenzen verlegd, uitdagingen aangegaan en samengewerkt als team om doelen te realiseren. Paintball, hoogteparcours, deathride, escape room, muurklimmen: stuk voor stuk uitdagende activiteiten! Er zat ook een heuse ‘Expeditie Robinson’ in het programma waarbij naast vuur maken, insecten eten één van de meest hilarische opdrachten was. Met een verscheidenheid aan teambuildings-activiteiten werd ook voetbal aangeboden met een ‘Bubble Ball’, zo’n grote opblaasbare bal waar je zo goed als helemaal in verdwijnt, met uiteraard de gekende lachwekkende taferelen tot gevolg.

Op een klauter-parcours boven water werd het ‘evenwicht’ aangesproken, een sprong in het ijle vanop 15 meter was voor sommigen dan weer een brug te ver, maar op de dag dat het pijpestelen regende, genoot iedereen van de ‘whipe-out’, een hindernisparcours met nog meer water.Om toch maar tot het uiterste te gaan werd de dag afgesloten met een intensief bosspel, op de laatste avond werd het wat rustiger met een leuke quiz.De leerlingen (én begeleidende leerkrachten) hebben een geweldige tijd gehad!