De laatste les voor de examens werd een heel speciale ervaring voor de leerlingen van het zesde jaar ‘Humane Wetenschappen’. Mevr. Godelieve Van Hees maakte in deze les de overstap van de theorie naar de praktijk met een sessie Oosterse klankmeditatie.

De leerlingen gingen in een kring zitten met gesloten ogen en luisterden naar het ritmische getokkel op drums en panfluiten en naar Oosterse gezangen. De psychoanalyse en Gestalt-therapie ééndachtig, werd via geleide klankmeditatie kennisgemaakt met het onder- en onbewuste. In deze belangrijke eindfase van de periode ‘secundair onderwijs’ en de aankondiging van een nieuwe levensfase voor deze groep laatstejaars kregen ze dus een inleiding waarbij ze hun interne gids of krachtdier leerden kennen.

Bekijk meer foto’s van deze bijzondere les door op de onderstaande foto te klikken.