De leerlingen van de klassen Elektriciteit, Hout & Schilderen en decoratie, alsook de leerlingen ‘Duaal Leren’ kregen een opleiding over ventilatietechnieken door dhr. Thomas Bonte van de firma Renson. Na een theoretische opleiding leerden de jongeren een ventilatietoestel bedienen met een applicatie op de gsm. Ook dhr. Dirk Jaspaert van de firma 2-Wire kwam als gastspreker de nieuwste technieken en applicaties toelichten op het vlak van energiemetingen.

Mevr. Venneman stoomt de leerling via workshops klaar voor hun eerste stappen op de werkvloer. Volgende week wordt de arbeidsrijpheid van de leerlingen meteen op de proef gesteld, aangezien ze dan al moeten aan de slag gaan bij de partnerbedrijven van het Atheneum. Via deze workshops zijn de leerlingen meteen op de hoogte van de nieuwste technieken, wat ook een meerwaarde is voor de stageplaatsen.