Op donderdag 5 september kregen alle leerlingen Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen een rondleiding in de Ghelamco Arena. De volgende maanden zullen de leerlingen er stage doen als voetbalsteward.

Allereerst was er ruimte voor een welkomstwoord en een uitgebreide introductie in de wereld van de stewarding op KAA Gent door veiligheidsmedewerker Sven Degruytere, hoofdsteward Rudy Van Heyste en cursuscoördinator Chris Teirlinck. Afspraken werden overlopen en de studenten kregen al een eerste algemeen beeld van wat van hen verwacht werd.

Daarna startte de rondleiding op de plek waar vanaf nu ook elke stage start, namelijk in het stewardlokaal. Hier komen de stewards voor en na elke wedstrijd samen voor een briefing en een debriefing. De muren in het lokaal zijn rijkelijk versierd met truitjes van legendarische namen voor KAA Gent. De rondleiding leidde de leerlingen Veiligheid nadien nog doorheen alle catacomben van de voetbaltempel. Ze kregen de kans om een blik te werpen in de spelerstunnel, de VIP-lounges en ook de CP OPS, dit is een zaal waarin alles wat tijdens een match in het stadion gebeurt, uitgebreid wordt gemonitord op tal van schermen. Tijdens de stages zal telkens één leerling van dichtbij kunnen meemaken hoe dit in z’n werk gaat, een unieke kans!

Daarnaast kregen de studenten een uitgebreid overzicht van het evacuatieplan dat gevolgd moet worden bij incidenten. Voor de leerlingen was het een verrijkende ervaring. Enkelen onder hen krijgen de komende maanden ook de kans om stage te lopen tijdens de Europese wedstrijden van KAA Gent. Na de lunchpauze keken de leerlingen naar een film over hooliganisme. Het werd de afsluiter van een leerrijke dag over de veiligheid in voetbalstadions.