Klik op onderstaande foto om het beeldmateriaal te bekijken van het 7-daagse avontuur dat de laatstejaars uit ASO en TSO hebben beleefd in Praag, Nürnberg en Dortmund.

Met 114 leerlingen en 9 begeleiders vertrok de groep op laatstejaarsreis met bestemming Praag. De bus stopte een eerste maal voor de beroemde Dom van Keulen en eindigde de eerste dag in Nürnberg waar de leerlingen een gegidste nachtelijke stadswandeling maakten. De volgende dag stond een bezoek aan de historische Reichsparteigelände in Nürnberg op het programma. Na aankomst in Praag beklommen de leerlingen ‘Prague Castle’, waarna er nog een ontspannende sessie blacklight minigolf op het programma stond.

Op maandag kregen de leerlingen een heus metrospel voorgeschoteld waarbij ze in kleine groepjes en op eigen tempo het historische stadscentrum ontdekten en tegelijkertijd heel wat originele opdrachten moesten vervullen.

Dinsdag trokken de leerlingen naar het National Technik Museum waar oude vliegtuigen, auto’s, boten, fietsen en meer technische ontdekkingen de geest prikkelden. In de namiddag trokken de leerlingen met de bus naar de zilvermijnen van Kutna Hora waar ze met een speciale outfit en gids mochten afdalen door de claustrofobische dunne mijnschachten.

Woensdag trok de bus naar het concentratiekamp ‘Terezin/Theresienstad’ waar de leerlingen een museum bezochten en ook rondliepen op de restanten van deze vreselijke herinnering aan het nazi verleden in Tsjechië. Ook deze dag stonden er wat musea op het programma, met het communistisch museum en het Karla Zemana museum.

Donderdag en vrijdag werd de Duitse stad Dortmund bezocht en ontdekten de leerlingen het stadion van voetbalploeg Borussia Dortmund. De leerlingen kwamen uitgeput maar heel voldaan terug van deze GWP. Klik op de onderstaande foto om het beeldmateriaal van dit avontuur aan de Moldau te bekijken.