Door op de onderstaande foto te klikken kan je enkele foto’s bekijken van de vele interessante presentaties, workshops, hoogtepunten, culturele en toeristische uitstappen die de Erasmusleerlingen uit het 6de jaar ‘Humane Wetenschappen’ beleven in de stad Funchal op het eiland Madeira.

De drie geselecteerde leerlingen (Belle, Nora en Yasmina uit 6 HW) gaven een presentatie over de manier waarop het GO! Atheneum Geraardsbergen aan ‘inclusief onderwijs’ doet. Het Atheneum zet heel sterk in op de ontwikkeling van onderwijsmethodieken om aan de interesses en noden van elke leerling tegemoet te komen. De leerlingen verwezen dan ook naar Agora, Delta, Duaal leren, de verschillende richtingen,…

Dhr. Coudron en mevr. Vandermeulen gaven een presentatie over ‘blended learning’ (met behulp van Chromebooks en Google Expeditions)  en een presentatie over ‘cooperative learning’ (Agora en ‘discuss & report’ in de lessen Engels ) aan de leerkrachten van de zes andere Europese delegaties.

Er waren ook enkele interessante klasbezoeken in Madeira gepland, waarbij het Portugese wiskundeproject met een online platform, dat bovenop de traditionele lessen ook online uitbreidingen aanbiedt, enorm opviel.

Ten slotte waren er uiteraard ook heel wat leuke toeristische uitstappen op het mooie vulkanische eiland. Een bezoek aan het CR7-museum waarbij de lokale vedette ‘Cristiano Ronaldo’ wordt gevierd of een plons in het water konden natuurlijk niet ontbreken. Het weer is nog steeds fantastisch op het eiland en de leerlingen konden dan ook SUP-boarden of kayakken.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is dan ook heel blij met de resultaten van dit unieke samenwerkingsverband tussen verschillende Europese scholen en wenst Belle, Nora en Yasmina nog een fantastisch verblijf.