De laatstejaars zijn ijverig bezig met het uitwerken van interessante eindwerken die ze op het einde van dit schooljaar moeten voorstellen voor een strenge GIP-jury. In de richting ‘Elektromechanica’ zijn alle onderwerpen innovatief en ingegeven door het eigen interesseveld van de leerling. De onderwerpen zijn dit jaar dan ook heel erg verschillend.

De Vlaminck Yaron (6 EM): paardenstapmolen
Onder begeleiding van dhr Vandenbossche werkt Yaron aan een werkende maquette van een paardenstapmolen. Deze molen moet ervoor zorgen dat paarden met een blessure terug leren stappen. Natuurlijk kan het ook gebruikt worden in het trainen of versterken van de conditie van paarden die veel in de stal staan.

Yaron (6 EM) gaat de paarden vervangen door hamsters of cavia’s eens zijn maquette is afgewerkt. De kleine diertjes kunnen het later gebruiken als sportrad in hun kooi.

Franken Bram (6 EM): intelligente parking
Onder begeleiding van dhr Wauters werkt Bram aan een intelligente parking. De parking zal een in- en uitgang hebben met automatische slagbomen. Een display zal aantonen hoeveel en waar er nog plaatsen beschikbaar zijn zodat de autobestuurder snel en eenvoudig een plaatsje kan vinden.

Neirynck Arne (6 EM): cocktailmachine
Arne houdt van cocktails en droomt al lang van een eigen cocktailmachine. Zijn eindwerk moet een innoverende cocktailmachine worden waarbij een robotarm zich automatisch verplaatst naar de juiste flessen en dan ook de correcte hoeveelheden uit elke fles laat stromen. De cocktailmachine zal met enkele eenvoudige knoppen een perfecte gemixte cocktail opleveren. Een boeiend en smaakvol project van de jonge elektromechanicaleerling.