Het GO! Atheneum Geraardsbergen organiseerde vorige week een Erasmusproject voor delegaties van leerkrachten en leerlingen uit Litouwen, Roemenië, Griekenland, Turkije en Portugal. Gedurende de week was het Geraardsbergse Atheneum de gastheer van een Erasmusproject dat focust op onderwijsontwikkeling en –vernieuwing in de verschillende Europese landen.

Verschillende leerlingen van het Atheneum boden als gastgezin onderdak aan een leeftijdsgenoot uit één van de deelnemende Europese landen. Het programma was enorm gevarieerd en wisselde pedagogische workshops af met culturele uitstappen.

Op maandag stond er een interessante workshop rond virtual reality en gamification op het programma, naast een algemene focus op webtools en het gebruik van de multi-ethnics calender op de Chromebooks van de school. De dag werd ludiek gestart met een amusante openingsceremonie die werd ingezegend door de Geraardsbergse Belleman.

Op dinsdag trok het gezelschap naar Brugge waar ze naast een wandeling door het historische centrum ook een bezoek brachten aan het frietmuseum en de brouwerij ‘Halve Maan’.

Woensdag stond in het teken van het oorlogsverleden met een bezoek aan Ieper, het Flanders Field Museum en verschillende kerkhoven. ’s Avonds woonde de internationale groep de ‘Last Post tribute’ bij aan de Menenpoort.

Op donderdag bezochten ze het gemeentehuis van Geraardsbergen en werden ze verwelkomd door schepen Duwyn.  Uiteraard volgde ook een tour door het Manneken Pis Museum. Terwijl de leerlingen de stad verkenden werden de leerkrachten ondergedompeld in een workshop ‘coderen’.

Op het einde van de week volgden er nog enkele workshops en werd er afgesloten met een gezellig samenzijn. Het GO! Atheneum Geraardsbergen zet graag in op de internationale uitwisseling van ideeën en competenties. Deze uitwisseling past dan ook binnen een reeks van internationale projecten waarbij ook heel wat leerlingen zelf naar het buitenland trekken voor culturele en educatieve projecten.

Bekijk meer foto’s en een boeiend filmpje over dit boeiende project: