Om de leerlingen uit de richting ‘Sociaal-Technische Wetenschappen’ goed te informeren over hun mogelijke vervolgstudies organiseren de leerkrachten van de vakken TV/PV huishoudkunde en opvoedkunde enkele infomomenten over werken in de domeinen zorg, voeding en onderwijs.

Mevrn Meganck, Van der Steen en Devleeschouwer hadden voor hun eerste sessie enkele gastsprekers uit de zorgsector uitgenodigd. Orthopedagoge Laura, kinesiste Lara, spoedverpleegkundige Tine en pedagoge van het jonge kind Hannelore kwamen uitgebreid en specifiek vertellen over hun studierichtingen en de praktische uitdagingen op de werkvloer. De leerlingen konden aan de hand van interviews vragen stellen aan de gastsprekers om zo een goed zicht te krijgen op de studie en het werkveld.

De vakgroep zal binnenkort nog een sessie organiseren met gastsprekers uit de sectoren onderwijs en voeding. Het GO! Atheneum Geraardsbergen hecht veel belang aan de doorstroming van zijn laatstejaars en wil hen correct en breed informeren over de mogelijkheden na het secundair onderwijs.