Economieleerkracht Frederik Lion nodigde met dhr Filip De Bock een gastspreker uit binnen het VLAJO-project ‘Ondernemers voor de klas’ om leerlingen warm te maken om later een eigen zaak op te starten. VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemingen) geeft een stevige boost aan de ondernemingszin van jong talent in Vlaanderen.

Dhr Lion koos bewust voor dhr Filip De Bock omdat deze topondernemer werkt voor SCV (Sanoir Consultants te Vlaanderen). Dat is een groep mensen bestaande uit 150 ex-directieleden en ex-zaakvoerders die zich bezighouden met het onbezoldigd advies geven aan starters en bedrijven in moeilijkheden.

Dhr Lion praat gepassioneerd over de infosessie: “De keuze voor deze man met enorm veel ervaring was snel gemaakt. Hij heeft ook enkele bedrijven opgericht waaronder het ‘internetsecuritybedrijf one2one’,het ‘telecombedrijf Godenet’ en het ‘interimmanagementbedrijf Imasters@work’. Hij heeft de leerlingen vanuit zijn ervaringen een aantal zaken meegegeven met betrekking tot het starten van een eigen onderneming. Attitudes, het vinden van een goed idee, hoe je succes kan bereiken, de verschillen tussen werknemers en ondernemers,… Als economieleerkracht vind ik het heel belangrijk om de leerlingen in contact te brengen met de echte bedrijfs- en zakenwereld. Deze sessie was ook voor mezelf heel erg interessant met transparante voorbeelden.”