Leerlingen uit de richtingen ‘Kinderzorg’, ‘Techniek-Wetenschappen’ en ‘Sociale- en Technische Wetenschappen’  van het GO! Atheneum Geraardsbergen hadden een educatieve en interactieve stand in het pop-up Beroepenhuis in het Koetshuis van cultuurcentrum De Abdij.

Onder begeleiding van mevr. Batselier toonden de leerlingen aan kinderen van bijna alle Geraardsbergse lagere scholen wat de inhoud was van verschillende beroepen. Zo demonstreerden de leerlingen uit de richting ‘Kinderzorg’ hoe je een slechtziende moet verzorgen en hoe je een luier verschoont bij een baby. Daarnaast werd er ook een netwerkspel gespeeld dat leerlingen informatie geeft over ondernemen en toonden de leerlingen uit ‘Techniek-Wetenschappen’ wat een laborant allemaal doet. Om de twee jaar wordt het beroepenhuis georganiseerd in samenwerking met de stad Geraardsbergen. Dit jaar kwam ook het Ketnetprogramma ‘Karrewiet’ een reportage maken van deze educatieve gebeurtenis: https://www.ketnet.be/Karrewiet/12-februari-2020-Weet-jij-al-wat-je-later-wil-worden