De laatstejaarsleerlingen van 6 EW, 6 LW, 6 WW, 6 ET en 6 HW werden uitgedaagd om in het kader van Nederlands, biologie en hun levensbeschouwelijke vak een klasdebat te voeren over eugenetica (de rasverbetering of het verbeteren van de genetische samenstelling van een populatie).

De samenwerking tussen mevrn. Moreels, Van de Veire en Menschaert zorgde voor een boeiende werkvorm waarbij leerlingen in groepjes ingedeeld werden en pro of contra een bepaalde stelling moesten pleiten. Leerlingen die de rol van moderator op zich namen, zorgden ervoor dat de groepjes evenwichtig argumentatietijd kregen. Het argumenteren moest gebeuren op basis van hun wetenschappelijke kennis alsook door het gebruik van hun moraal kompas.

Dankzij deze moderne onderwijsvorm werden in één klap vaardigheden voor 3 vakken beoordeeld, een perfect voorbeeld van een vakoverschrijdende samenwerking.

Bekijk meer foto’s van deze activiteit door op de onderstaande foto te klikken.