Onder begeleiding van vakleerkracht Laurenz Van Snick ontwerpen en vervaardigen Ghian Van Steertegem en Kian Weverbergh van het vijfde jaar ‘Houtbewerking’ twee leuke speelhuisjes voor de kleuters van GO! Basisschool Centrum.

Sinds februari zijn ze bezig aan dit grote project, dat een praktische vertaling is van een gedeelte van het leerplan (werken rond interieur, met parket, wand- en dakconstructies uitwerken,…). Ze begonnen met het maken van een houten rooster waaraan ze vervolgens wanden hebben geplaatst. Voor deze constructie werd er gewerkt met vurenhout en SLS-hout. Ook de dakconstructie werd reeds afgewerkt en uiteraard gingen alle bouwopdrachten samen met de nodige sessies theorie.

Het worden twee open speelhuisjes voor kleuters en peuters en binnenkort worden de huisjes afgewerkt met stevige gekleurde platen en een massieven lijst in roodbruinig sipo hout. Als deadline voor dit project werd juni vooropgesteld. Hopelijk kan snel opnieuw van start gegaan worden met het plaatsen van het parketgedeelte!