Voor het vak ‘Projecten’ binnen de Deltaklas op het GO! Atheneum Geraardsbergen koos Aster De Bolle voor de creatie van een floppotron.

De hymnes van ‘Star Wars’, ‘Tetris’ of zelf ‘Sweet dreams van Eurythmics’ klinken verrassend zuiver uit het toestel dat Aster ontwikkelde door een aantal oude floppydrives te combineren met een pc-programma dat een kleine microcomputer aanstuurt.

Aster vertelt heel graag over zijn originele Deltaproject: “Het is eigenlijk een sturing naar een sturing naar een sturing. Je kan er eenvoudige MIDI-files mee afspelen, waarvan je er heel veel op het web van kan terugvinden. Ik zag online enkele filmpjes en wou dat zelf ook eens proberen. Tijdens het vak ‘Projecten’ binnen de Deltaklas kreeg ik de tijd en hulp om te experimenteren.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft in de Deltaklas inzetten op het individuele interesseveld van iedere leerling.