De leerlingen uit de klassen 1AD en 2GI, uit de Middenschool Geraardsbergen, en de leerlingen uit 3HW-b, van het GO! Atheneum Geraardsbergen, kregen van hun leerkracht ‘Niet-Confessionele Zedenleer’ Dorien Croonenborghs de opdracht om een korte video te maken voor de helden van de zorg.

Mevr. Croonenborghs is heel enthousiast over het eindresultaat: “De leerlingen stuurden mij allemaal korte fragmentjes door van een steunbetuiging die ze hadden opgenomen in hun eigen kot zoals minister De Block heeft gevraagd. Zedenleer is een sociaal vak en met deze opdracht wou ik de leerlingen stimuleren tot een creatief en sociaal initiatief. Via wat hulp op school werd de video aan elkaar gemonteerd en hopen we de zorgverleners te tonen dat onze scholen heel dankbaar zijn voor het harde werk in de gezondheidssector. De Middenschool en het GO! Atheneum Geraardsbergen werken graag en nauw samen voor verschillende projecten.”