Op dinsdag 19 mei ging de infoavond voor de opleiding Maatschappelijke Veiligheid voor het eerst digitaal. Geïnteresseerden konden vooraf aanmelden via opleidingscoördinator Chris Teirlinck. Zij kregen dan een toegangscode doorgestuurd voor de infosessie. De opleiding Maatschappelijke Veiligheid aan het GO! Atheneum Geraardsbergen staat garant voor een doorgedreven voorbereiding op een job in de ruime veiligheidssector. Afgestudeerden vinden hun weg in de wereld van de bewaking, de politiediensten, de brandweer of gaan voor een job bij defensie of bij de douane. Tijdens de online infosessie konden de aanwezigen vragen stellen via de chatfunctie terwijl ze de presentatie volgden. De reacties achteraf waren uitermate positief. “Door de coronacrisis hebben we onszelf moeten heruitvinden, ook qua informatie verschaffen aan het grote publiek. De afgelopen twee maanden zijn we erin geslaagd onderwijs te blijven aanbieden via preteaching en afstandsleren. Hierdoor zijn er heel wat innovatieve onderwijsinitiatieven ontstaan die we zeker willen behouden en zelfs uitbreiden naar volgend schooljaar toe”, zegt Chris Teirlinck. De bedoeling is om meer te investeren in zelfgestuurd leren, met de leerkracht als coach. Ook co-teaching zal nog meer gestimuleerd worden. “Onze vakken zijn namelijk geen vakken op zich. Ze dragen allen bij tot een groter geheel. Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat we er meer dan ooit naar streven om vernieuwend onderwijs aan te bieden op een geïntegreerde manier, met verschillende vakken die tegelijk aan bod komen in projecten bijvoorbeeld.” De online infoavond was alvast een eerste stap naar de toekomst toe. “We moeten mee met de tijd waarin we nu leven. De coronacrisis heeft onze stap naar innovatieve manieren van lesgeven een boost gegeven.” Gezien het succes van de eerste online infoavond wordt er in juni een tweede editie georganiseerd. Wie hiervoor alvast wil aanmelden, of wie graag meer informatie wenst over de opleiding Maatschappelijke Veiligheid, kan een e-mail sturen naar cursuscoördinator Chris Teirlinck (chris.teirlinck@ka-geraardsbergen.be).