Het GO! Atheneum Geraardsbergen organiseerde twee workshops rond ‘houtbewerking’ die toegankelijk waren voor jongeren en hun ouders. In deze bijeenkomsten kregen de bezoekers, via het maken van fijne houtprojecten, een introductie van wat een moderne ambachtelijke en industriële houtbewerker tegenwoordig moet kunnen en kennen. In de moderne praktijkomgeving van het GO! Atheneum Geraardsbergen en met de ondersteuning van de vakleerkrachten konden de bezoekers huiswaarts keren met hun eigen zelfgemaakte projecten. Uiteraard werd alles georganiseerd op een coronaveilige manier en met heel veel aandacht voor de geldende hygiënemaatregelen.

De bezoekers kregen bij aankomst koffie en fruitsap en werden verwelkomd door technisch adviseur dhr. Yves De Wolf. De vakleerkrachten van de specifieke richting ‘Houtbewerking’ van het GO! Atheneum Geraardsbergen gaven daarna graag wat duiding over de twee projecten die ze op zelfstandige basis en onder begeleiding van specialisten dhrn. Van Snick, Dierickx en De Leye  konden maken: een boekenrek of een tablet/gsm-houder. Er was aandacht voor manuele handenarbeid maar ook voor het werken met professionele machines.

Technisch adviseur dhr. Yves De Wolf kijkt tevreden terug op de organisatie van de workshops: “We kregen enorm positieve feedback op deze amusante en leerrijke workshops. De ouders waren heel enthousiast over het professionalisme van onze vakleerkrachten en over de mooie vernieuwde werkplaats en het moderne machinepark.” Ook directeur Brecht Persoons is trots over het verloop van de workshops: “Het GO! Atheneum Geraardsbergen biedt met de richting ‘Houtbewerking’ een zeer mooie studierichting aan die vakmannen creëert voor een mooi en uitdagend beroep met veel werkgelegenheid.” Klik op de onderstaande foto om een fotoverslag te bekijken van deze succesvolle workshops.