De vierdejaarsleerlingen uit de richting ‘Elektrische Installaties’ mochten met dhr. Bogaert op verplaatsing gaan werken zodat ze eens realistische werkuitdagingen konden oefenen op een metershoge stelling. Werken op hoogte is een belangrijk onderdeel voor moderne ‘Elektriciens’ en vormt een uitdaging aangezien je steeds rekening moet houden met alle veiligheidsmaatregelen. Milan Brouwier (4EI) getuigt in dit artikel graag over de educatieve verplaatsing.

Hij vertelt: “We hebben de theorie rond werken op een hoogte eens in de praktijk kunnen omzetten door dit werk in een echte woonplaats. Dat is toch helemaal anders dan werken in een schoolsetting of oefenlokaal. Je moet meer letten op het niet beschadigen van materiaal, het netjes werken, het omgaan met klanten,… We hebben een kroonluchter opgehangen en geïnstalleerd op grote hoogte en hebben ook lampjes aangesloten. Naast het werken op grote hoogte was de moeilijkheidsgraad voornamelijk het werken in een pas geverfd lokaal. Gelukkig heb ik geen hoogtevrees en leerde dhr. Bogaert ons heel wat tips om veilig en toch snel te kunnen werken.”