De leerlingen van het 7de jaar BSO gaven een boeiende introductie over hun vakgebied aan de leerkrachten van het GO! Atheneum Geraardsbergen. Initiatiefneemster en leerkracht PAV, mevr. Godelie, organiseerde voor de tweede keer dit mooie project die de rollen omwisselt en ervoor zorgt dat een leerkracht ‘Aardrijkskunde’ leert lassen bij de leerlingen van ‘Carrosserie’ en dat een leerkracht ‘Chemie’ opeens fruitpap leert maken bij de leerlingen van de richting ‘Kinderzorg’. Dit mooie project zorgt voor veel voldoening en fierheid bij de laatstejaarsleerlingen. Het zorgt tevens voor een grote betrokkenheid tussen verschillende actoren van de school die elkaar soms weinig ontmoeten.

De laatstejaarsleerlingen van ‘Kinderzorg’, ‘Thuis- en bejaardenzorg’, ‘Carrosserie’, ‘Elektrische installaties’, ‘Schilderen en decoratie’ en ‘Logistiek’ nodigden op twee dagen de leerkrachten en personeelsleden van het GO! Atheneum Geraardsbergen uit. Er werd aan valpreventie gedaan, er werd een autoband vervangen, er werden fruitpap en chocoladebonbons gefabriceerd en er werd geknutseld met elektrische verbindingen. Bij de leerlingen van ‘Schilderen en decoratie’ gingen de leerkrachten naar huis met een zelfbedrukt T-shirt dat ze zelf mochten vormgeven.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blikt tevreden terug op dit geslaagde evenement en is fier op de samenhorigheid tussen de verschillende studierichtingen van de school. Het Atheneum is een school die wil verbinden en zo’n evenementen zorgen voor een goede uitwisseling van vaardigheden en kennis.

Klik op de onderstaande foto om heel wat foto’s te bekijken van deze geslaagde activiteit!