Vakleerkracht Anne De Vos was heel blij dat ze een delegatie van stageplaats ‘Kinderopvang Timoun’ mocht verwelkomen op het GO! Atheneum Geraardsbergen. Mevr. Barthelemy Margalie zorgde voor een interactieve workshop over de missie, waarden en normen van ‘Timoun’ die gebaseerd zijn op unieke programma’s en een verscheidenheid aan educatieve theorieën waaronder voornamelijk de pedagogische benadering ‘Reggio Emilia’.

Na een kennismaking met de kinderopvang ‘Timoun’ kwam een bekrachtiging van de begeleiders in hun rol als zorgverlener. Begeleiders van kinderen en ouderen vervullen op dagdagelijkse basis een zeer belangrijke rol. De begeleiders zijn een belangrijk aanspreekpunt en moeten kunnen omgaan met diverse gebeurtenissen en conflictsituaties.

Er werden diverse casussen nagespeeld en besproken. Op de foto’s zien we hoe Shushanik Grigoryan (5VZ) en Alessandra Castronovo (5VZ) zich inleven in de casus van een oudere man die zijn kanarievogel niet mag meenemen naar het bejaardentehuis.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op opleidingen die dicht bij het werkveld staan en zijn dan ook heel blij met de uitwisseling van kennis en ervaring met vaste stageplaats ‘Kinderopvang Timoun’. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze interessante workshop.