Vakleerkracht dhr. Guldemont is enorm fier op het eindresultaat dat de zesdejaarsleerlingen uit ‘Schilderen en decoratie’ afleverden voor hun GIP-eindwerk. De totaalrenovatie van een oud klaslokaal waarin alles werd vernieuwd en waarin er een volledige moderne en frisse klasruimte werd gecreëerd mag dan ook indrukwekkend worden genoemd. Lenka Foncke, Maxime Desmet, Roy Haillez en Chelsea Van Wymeersch hebben veel gelachen maar ook enorm hard gewerkt. Hieronder een kort verslag van hun geleverde werk.

Chelsea en Roy vertellen graag over hun proces: “We zijn gestart met een theoretisch luik met een kleurenstudie, het tekenen van een grondplan en het opmaken van een meetstaat. Na de voorbereidingen en het afplakwerk van de ondergrond, het plafond en de muren zijn we gestart met het demonteren en kuisen van het oude klaslokaal. Daarna kwam het schuren van muren en plafond, fixeren, opkitten, plamuren, aanbrengen van primer en het gebruik van verschillende soorten behang. We hebben er lang aan gewerkt en gebruikten heel veel verschillende soorten materiaal alsook moderne spuitmachines. Eindigen deden we met het decoratieve aspect van onze job waardoor deze ruimte heel levendig en mooi is geworden. We mogen fier zijn op dit eindresultaat en ik hoop dat er nog veel leerlingen kunnen genieten van dit vernieuwde klaslokaal.”