Voor de derdejaarsleerlingen is het vaak een grote stap om van hun vorige school, in veel gevallen ‘De Middenschool Geraardsbergen’ maar ook heel wat andere scholen, over te stappen naar de grote campus van het GO! Atheneum Geraardsbergen. Naast de traditionele rondleidingen en persoonlijke rustige verwelkoming op de eerste schooldag organiseerden de sportleerkrachten daarom een heuse teambuildingsactiviteit om de eerste schoolweek van de kersverse Atheneumleerlingen mooi af te sluiten.

Deze teambuilding bestond uit 5 verschillende posten waarbij de derdejaarsleerlingen sportieve activiteiten kregen voorgeschoteld. Hierdoor leerden ze hun klasgenoten beter kennen maar leerden ze via leuke spelvormen ook andere leeftijdsgenoten en nieuwe leerkrachten kennen. De doelgroep bestond uit ongeveer 240 nieuwe KA-leerlingen. Zij kregen bij  leerkracht Arno Hiers een introductie over alle sportieve mogelijkheden op het Atheneum (sportdag, middagsport, L.O., sport na school, …) waarna ze doorschoven naar collega Toon Debast die een workshop ‘Highland Games’ had uitgewerkt. Bij Frederick Van Acker speelden ze voetbal in de sportkooi en het traditionele spel ‘tussen vier vuren’. Op de speelplaats zorgde mevr. Van Langenhove voor een estafettespel en bij LO-leerkracht Bruno Thiebaut stond er een aangepaste vorm van paintball op het programma.

De zon was ook van de partij waardoor heel wat leerlingen met een grote ‘smile’ op hun gezicht liepen en enorm positief reageerden op deze ludieke afsluiter van de eerste schoolweek. Klik op de onderstaande foto om een uitgebreid fotoverslag te bekijken van deze mooie dag.