Een amusant groepje leerlingen, een goede gevarieerde mix van meisjes en jongens van verschillende leeftijden en onderwijsvormen, vormt de leerlingenraad voor het nieuwe schooljaar 2021-2022.

Tot 1 oktober konden alle leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen hun stem uitbrengen om zo de voorzitter en secretaris van dit schooljaar te kiezen. De voorzitter van de leerlingenraad met 36,6% werd Ika De Gent (6 ST). Zij krijgt dit schooljaar hulp van de nieuwe secretaris en dat werd met 28,7% Jitte van Lierde (6 HW).

De leerlingenraad is een adviesorgaan dat de stem van de leerlingen vertegenwoordigt binnen de school en ook enkele ludieke acties zal organiseren. De eerste actie stond gepland op de ‘Dag van de leerkracht’ begin oktober, maar ook activiteiten rond de ‘dag van de jeugdbeweging’ en ‘de warmste week’ staan al op de kalender genoteerd.

Het GO! atheneum Geraardsbergen wenst Ika en Jitte, en samen met hen alle leden van de leerlingenraad, veel succes met hun nieuwe functie. Spreek hen gerust aan als je een idee hebt of iets wil veranderen op onze school want zij zijn jullie spreekbuis.