Onder begeleiding van dhr. Carl Coudron, leerkracht Engels, hielden de leerlingen van 6 ASO een ZOOM-call met Filipijnse jongeren voor wie ze geld gaan inzamelen tijdens de YOUCA-dag 2021.

Op donderdag 21 oktober gaan de leerlingen van 6 ASO een dag werken in het kader van het YOUCA-project (Youth for Change and Action). Het loon dat ze tijdens deze dag verdienen gaat naar organisaties van geëngageerde jongeren over de hele wereld. Onze laatstejaars maakten vorige week alvast kennis met hun leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld.

Dhr. Carl Coudron vertelt graag over deze unieke ervaring: “Dit jaar gaat het geld dat ze verdienen onder meer naar het ‘Cordilleran Youth Center’ in de Filipijnen. Deze organisatie wil lokale jongeren ondersteunen, en vooral weerbaarder maken, in hun vaak heel persoonlijke strijd voor gelijke rechten en kansen. Nog al te vaak worden deze jongeren uit de Filipijnen uitgelachen, onderdrukt of riskeren ze hun leven wanneer ze opkomen voor hun rechten als vrouw, als kansarme jongere, als lid van een inheemse bevolkingsgroep of als lid van de LGBTQ-gemeenschap. De zesdejaars hielden in het Engels een online ZOOM-call met de Filipijnse jeugd waarin ervaringen werden uitgewisseld en ze de kans kregen om hun vragen te stellen. Hopelijk hielp dit gesprek hen om problemen van leeftijdsgenoten elders in de wereld beter te begrijpen en motiveerde het hen om zich extra in te zetten tijdens de YOUCA-dag op 21 oktober 2021.”