Dhr. Gunther De Geeter van het GO! Atheneum Geraardsbergen organiseerde een infomoment voor de leerlingen die binnenkort op buitenlandse Erasmusstage vertrekken. Een uniek project dat de leerlingen van het GO! Atheneum Geraardsbergen kennis laat maken met werkervaringen in een buitenlandse omgeving. Ook heel wat ouders kwamen op de uitnodiging af.

Waar trekken onze laatstejaars uit TSO en BSO heen? Welke bedrijven zullen hen ontvangen en specifieke kennis en ervaring bijbrengen? Ouders en leerlingen verzamelden op dinsdag 12 oktober in grote getale om dit te ontdekken. Leerlingen uit de richting Schilderen en Decoratie trekken naar Turijn voor het aanleren van nieuwe technieken in samenwerking met de organisatie Humacapiact. De leerlingen van Technische Wetenschappen gaan opnieuw naar het Kroatische eiland Krk om mee te lopen in het bedrijf Ponikve en er meer te leren over waterzuivering, afvalverwerking,… Perpignan wordt de bestemming van de leerlingen van Secretariaat-Talen en Boekhouden-informatica. Ze worden ondergedompeld in een taalbad zodat ze bij terugkeer allemaal vloeiend Frans spreken. Ten slotte trekken de leerlingen van Sociaal Technische Wetenschappen naar Cordoba (Spanje) waar ze in samenwerking met Europe Connexion verschillende werkplekken zullen ontdekken. 

Als school hebben wij ervoor gekozen om in te zetten op buitenlandse stage omdat het bijdraagt aan zowel de specifieke als de algemene ontwikkeling van jongeren. Ze zullen zelfstandig moeten zijn en dit in een omgeving met een vreemde taal. Daarenboven komen ze terecht op de werkvloer, zodat ze een eerste keer kunnen proeven van het werkleven. Na de stage-uren zullen de leerlingen hun sociale vaardigheden verder ontplooien door samen te leven, een budget te beheren, te koken,… De bonus? Alle buitenlandse stages worden gefinancierd door de ‘Europese Unie’ en op het einde ontvangt iedereen een Europass, ongetwijfeld een meerwaarde op hun cv!