De leerlingen van het derde jaar ‘Houtbewerking’ kregen deze week les van dhr. Willem Fouquaert die uitleg kwam geven over het afwerken van houtsoorten met vernissen en verschillende soorten beitsen. 

Dhr. Fouquaert, praktijkleerkracht op het GO! Atheneum Geraardsbergen, getuigt over de succesvolle samenwerking tussen de twee studierichtingen: “In de praktijk gebeurt het heel vaak dat particulieren vragen aan de schrijnwerker om ook de afwerking van de houtsoorten op zich te nemen. Ik leerde deze jongeren dan ook de basiskennis van de producten en gereedschappen. Je hebt verschillende soorten rollers, borstels en beitsen: van kleurbeitsen tot beschermende beitsen, maar er is ook het verschil in dekkingskracht. Het is een absolute meerwaarde als een professional ook multidisciplinair kan werken.”