Mevr. De Weghe is heel fier dat ze de gevangenisdirectrices mevrn. De Raedt en Bury mocht ontvangen tijdens haar lessen over penitentiair recht tijdens een gastles aan de leerlingen ‘Defensie en veiligheid’.

Mevr. Barbara De Raedt van de Gentse gevangenis vertelt graag over haar gastles: “Ik probeerde de leerlingen onder te dompelen in de boeiende wereld van het Belgische gevangeniswezen. Ik gaf een les over de missie van DG EPI: de bestuurlijke situering en de herstelgerichte detentie. Hierdoor probeerde ik een duidelijk beeld te schetsen van wie we zijn, waar we voor staan en welke verwachtingen we hebben. Uiteraard wou ik de leerlingen ook warm maken voor een job bij DG EPI, FOD Justitie. Hopelijk kunnen ze door deze informatie doelbewust kiezen voor een job als penitentiair bewakingsassistent. De leerlingen werkten alvast goed mee en toonden veel interesse in deze job boordevol afwisseling en uitdagingen.”