Tijdens de herfstvakantie trok Hannelore Meganck, leerkracht gedragswetenschappen en opvoedkunde, naar Pafos in Cyprus om deel te nemen aan het ‘Climate Change Contact Seminar for Small Scale Projects’. Mevr. Meganck legde er internationale contacten met andere scholen om samen te brainstormen over kleinschalige schoolprojecten rond het thema klimaatverandering.

Er waren maar liefst 12 verschillende landen aanwezig. Mevr. Meganck vertelt dolenthousiast over haar avontuur:  “Het was de bedoeling om grensoverschrijdend na te denken over hoe we leerlingen kunnen inspireren en activeren rond het thema klimaatverandering. Door het internationale karakter van deze projecten ontwikkelden we een breder draagvlak voor onze kleinschalige acties. Daarnaast was het ook een persoonlijke verrijking. Het klimaat is een enorm belangrijk thema en het GO! Atheneum Geraardsbergen wil graag een steentje bijdragen om milieuvriendelijker te werken en leven.”