Het GO! Atheneum Geraardsbergen zet graag Atheneumleerling Gabriël Beukenhorst in de schijnwerpers die een mooie vierde plek behaalde in zijn leeftijdscategorie op het ‘Belgisch Jeugdkampioenschap Schaken’ in zaal Floreal in Blankenberge.

Het was vakleerkracht ‘Latijn’, mevr. Van den Brande, die Gabriël zijn prestatie graag kort toelichtte: “Gabriël behaalde evenveel punten als enkele andere jongeren en behaalde daardoor een gedeelde vierde plek op het ‘Belgisch Jeugdkampioenschap Schaken’. Deze derdejaarsleerling schaakt al bijna tien jaar en deed dit ook fanatiek tijdens de middagspeeltijd in onze partnerschool ‘De Middenschool’. In Blankenberge toonde hij dat hij naast passie ook heel wat talent heeft voor deze uitdagende denksport.” Gabriël bevestigt dat hij enorm geniet van schaken: “Het was best een hoog niveau op het kampioenschap en ik ben dan ook heel erg fier op mijn prestatie. Ik ben heel geboeid door mijn studierichting ‘Latijn’ maar schaak daarnaast natuurlijk ook zo veel mogelijk.”