Het GO! Atheneum Geraardsbergen kreeg met dhr. Jan Jacobs een gespecialiseerd glazenier op bezoek die de leerlingen een interessante workshop kwam geven over het afkitten van bouwelementen. In de voormiddag kregen de leerlingen van ‘Houtbewerking’ en ‘Schilderen en decoratie’ een theoretische opleiding, in de namiddag werd alles in de praktijk geoefend.

Dhr. Jacobs, CEO van JJ Glass Projects en een bekende aannemer van glaswerken uit Beauraing, leerde de jongeren de basisstappen voor het afkitten van glas, hout en andere bouwelementen. De specialist, die via Constructiv aan onze school werd gelinkt, werd goed ontvangen door vakleerkrachten Davy Plaitsier, Laurenz Van Snick en Dieter Guldemont en geeft graag een woordje uitleg: “Kit is de verzamelnaam voor alle dikvloeibare materialen, die gebruikt worden voor de verlijming of afdichting van bijvoorbeeld ramen. Afkitten is iets wat je in de vingers moet hebben en wat je goed moet oefenen. In de voormiddag gaf ik gedurende 3 uur theorielessen over de verschillende soorten kitmaterialen en de toepassingen daarvan bij ieder specifiek beroep. Verder gaf ik ook informatie over veiligheid, duurzaamheid, glaskennis, waterdichtheid,… In de namiddag konden de leerlingen oefenen en konden ze zelf kit leren spuiten. Ik merkte ook op dat de vrouwelijke leerlingen heel sterk waren in dit fijnere werk. Er is veel werk in de bouwsector en via deze vervolmakingsworkshops hoop ik leerlingen warm te maken voor onze sector. Het is belangrijk om verschillende bouwtoepassingen onder de knie te krijgen en multidisciplinair inzetbaar te zijn.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen bedankt dhr. Jacobs om zijn expertise te delen en blijft de leerlingen klaarstomen om als moderne en handige vakmannen af te studeren, klaar voor de uitdagingen van de arbeidsmarkt.