Een meerwaarde noemde het gemeentebestuur van Lierde de deelname van de Atheneumleerlingen tijdens de herdenking van de dodelijke crash van de Lancaster W4234, een bommenwerper van de RAF. Een tiental leerlingen van de richting ‘Maatschappelijke veiligheid’ zorgde voor de ontvangst van de gasten. Vier leerlingen van de richting ‘Defensie en veiligheid’ mochten een krans neerleggen als eerbetoon voor de gesneuvelden.

Het evenement werd onder grote publieke belangstelling gevolgd. De aanwezige ministers, ambassadeurs en familieleden van de overleden passagiers beleefden een kippenvelmoment. Onder de genodigden waren behalve familieleden van de bemanningsleden, waarvan er zes in de crash sneuvelden, ook de ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, de consul-generaal, een afvaardiging van het 57 Squadron en tal van hoge officieren van zowel de Britse als de Belgische luchtmacht. De federale en Vlaamse overheid werden respectievelijk vertegenwoordigd door Herman De Croo (Open VLD) en minister Matthias Diependaele (N-VA).

Het GO! Atheneum Geraardsbergen was heel blij om een partner te zijn van dit evenement van het gemeentebestuur van Lierde en ‘History Wings’. 

Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van dit historische evenement.