Ika, Jana, Shana, Kristel, Chelsea, Lars, Lianka en Hayley kregen een strippakket van twee van de organisatoren van het Geraardsbergse stripfestival nadat ze zich met hun eigen geschreven en getekend stripverhaal kroonden tot winnaars van de grote stripwedstrijd van het KA.

Naar aanleiding van de workshops ‘striptekenen’ (november) werd een grote stripwedstrijd georganiseerd. Vorige week kwamen Ingrid De Vuyst (striptekenaar, kunstenaar en inkleurder) en Staf Sunaert, scenarist, mooie stripprijzen uitdelen aan de acht beste stripverhalen.

De leerlingen van het vijfde jaar ‘Verzorging’ en het zesde jaar ‘ Sociale en technische wetenschappen’ deden mee aan de wedstrijd. Volgend schooljaar zal er opnieuw een workshop doorgaan bij ons op school en ook het stripfestival in Geraardsbergen zal opnieuw georganiseerd worden op 19 maart 2023. Heel wat stripverhalen van onze eigen KA-leerlingen zullen er te bezichtigen zijn.

Nogmaals proficiat aan: Ika De Gent (6ST), Jana Vernaillen (5VZ), Shana Jeurissen (6ST), Kristel Borremans (5VZ), Chelsea Ruys (5VZ), Lars Van Belle (6ST), Lianka Piens (6ST) en Hayley Sermant (5VZ). De initiatiefnemers dhr. Jimmy Godaert en mevr. Birgit Niemegeers zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de aangebrachte kunstwerkjes.