Jurylid mevr. Debbie De Petter vertelt fier over het eindwerk van de twee leerlingen uit de richting ‘Thuis- en bejaardenzorg’: ‘Phebe De Wilde en Caro Vanderstichelen organiseerden een namiddag op school voor de oudere zorgvrager.’

Mevr. De Petter: “Doordat de coronamaatregelen in de woonzorgcentra nog steeds streng zijn werd de presentatie uitgewerkt op het domein van het GO! Atheneum Geraardsbergen. De genodigden zaten veilig per bubbel. De namiddag werd gestart met een lezing door de leerlingen rond de thema’s valpreventie en depressie. Er werd specifiek aandacht besteed aan het omgaan met de gevolgen en de preventiemogelijkheden bij een depressie of een zware val. Er was natuurlijk ook een heerlijke koffiepauze waarbij de leerlingen zorgden voor zelfgemaakte dessertjes (denk aan rijstaart, broodpudding en chocolademousse).”

Mevr. De Petter vertelt lachend: “Afsluiten deden we met een educatieve quiz. De bubbels speelden tegen elkaar in verschillende rondes met thema’s zoals muziek, film, dialecten, … We willen iedereen graag bedanken die langskwam tijdens dit GIP-eindwerk. De jury (leerkrachten en externe juryleden), de ouders van mevr. Ann Baetens, de grootouders van beide leerlingen en mijn eigen schoonmoeder met een leeftijdsgenoot. Alle genodigden solliciteerden meteen om volgend jaar terug te komen. Dus je kan zeker en vast spreken van een geslaagde namiddag.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen wenst Phebe en Caro proficiat met hun prestatie. De school wenst alle leerlingen nog veel succes met de verdediging van hun GIP-eindwerken of hun onderzoekscompetenties. 

Door op de onderstaande foto te klikken kan je meer foto’s bekijken.