Mevr. Niemegeers, leerkracht Plastische Opvoeding, organiseerde voor de derde keer de ‘Grote kunstwedstrijd van het KA’ en was heel blij met de vele artistieke inzendingen. Op de speelplaats werden de mooiste kunstwerken in de spotlights gezet met een cadeaubon en een echte overwinningstrofee. Bekijk zeker ons fotoverslag met foto’s van alle winnende kunstwerken.

Mevr. Niemegeers vertelt enthousiast over de wedstrijd: “Deze derde editie van de kunstwedstrijd had na de coronajaren heel wat deelnemers die enorm diverse kunstwerken opstuurden. Sinds februari konden leerlingen werken inzenden rond de thema’s ‘Pulp- Science Fiction/ futurisme’ of ‘in the streets’. Er werden geen kunstdisciplines opgelegd en de leerlingen konden hun format dus eigenlijk ook vrij kiezen. De diversiteit van de kunstvormen was enorm: tekenen op papier, digitaal tekenen, schilderwerk, ruimtelijke werken en multimedia (muziek en videoclips).”

Mevr. Niemegeers: “De winnaars werden gekozen door 8 interne juryleden en 2 externe juryleden (de organisatoren van het stripfestival in Geraardsbergen). De eerste prijs was een bon van 20 euro van Etsy (een platform met unieke producten van kleine handelaars van over de hele wereld), de tweede prijs was een bon van 15 euro van Fun. Naast deze prijs kregen alle winnaars ook een trofee die op school werd gemaakt, in samenwerking met de collega’s van de richtingen Houtbewerking en Elektriciteit.”

Mevr. Niemegeers: “Veel dank gaat uit naar alle deelnemende leerlingen en ook naar de juryleden die deze moeilijke knopen moesten doorhakken. Volgend jaar hoop ik nog meer leerlingen te motiveren om deel te nemen aan dit artistiek project. Alvast een dikke proficiat aan Luka, Kato, Nell, Safiyah, Miro en Alvin. ”

De winnaars

Beeldende kunst
De eerste prijs voor Luka Durez (3HW): met een digitale tekening in het thema ‘science fiction’.
De tweede prijs voor Kato De Smet (6ET): met een zeer gedetailleerde tekening in verschillende toonwaarden in het thema ‘science fiction’ en Nell De Pril (3HW): met een veelzijdige compositie in pen en potlood in het thema ‘science fiction’.

Ruimtelijk werk
De eerste prijs ging naar Safiyah Tolentino (5BI). Zij maakte een gelaagd ruimtelijk werk op glas, met “tape art” in het thema ‘science fiction’.

De tweede prijs ging naar Miro Mangelschots (4WE). Hij maakte een ruimtelijk werk waarbij hij bepaalde elementen uit de natuur verwerkte met nieuwe elementen die hij zelf heeft vormgegeven. Dit met de toevoeging van aangepaste verlichting door een schakelaar.

Multimedia en muziek
Alvin Shema Rusanganwa (4iTravel) brengt zijn eigen muziek uit. Zijn werk leunt aan bij het thema ‘in the streets’. Hij maakte in samenwerking met enkele vrienden een videoclip “Shema – 4×4”, die ook te bekijken is op YouTube: https://youtu.be/Uwcr0bcpTT8

Eervolle vermelding
Een eervolle vermelding voor de derde plaats beeldende kunst: Britt Mignon (6WW) met haar schilderwerk in acrylverf op canvas in het thema ‘science fiction’.