Elektriciteitsleerkrachten dhrn. Bogaert en Govaert organiseerden fier een ontbijt- en inwijdingsmoment voor de directieleden en de leerlingen van het 3de en 4de jaar ‘Elektrische installaties’ naar aanleiding van hun splinternieuw afgewerkt praktijklokaal.

Gedurende een volledig schooljaar werkten de leerlingen van het 3de en 4de jaar aan de transformatie van een echte bouwwerf tot dit mooie lokaal vol polyvalente projecten. 

De ruimte werd mooi geverfd en er werd een mini-huis nagebouwd. Dit 3D-huis zorgt ervoor dat leerlingen kunnen werken in een realistische werkomgeving. De projecten zijn enorm uitdagend en gevarieerd! Zo zijn er oefeningen rond camerabewaking, sturing van verkeerslichten, straatverlichting, logische schakelingen, een draaimolen met persluchtsturing en logosturing. Maar de jongelingen hebben ook kabelgoten geplaatst, leerden nummers vormen op een scorebord met een digitale sturing (7-DIGIT) en kregen oefeningen rond de elektrische sturing van een miniatuur torenkraan. Daarnaast waren er ook nog oefeningen rond etalageruimtes, het ventilatiesysteem en de verschillende soorten verlichtingen.

Branko Vander Elst (4EI) vertelt graag over zijn eigen project binnen dit nieuwe elektriciteitslokaal: “Ik heb hier etalageruimtes gemaakt met verschillende soorten verlichting. Ik stelde dimopties in door schema’s te maken met drukknoppen. Ik ben verwonderd hoeveel het lokaal veranderd is op één schooljaar. Door al deze oefeningen heb ik dit schooljaar veel bijgeleerd op theoretisch en praktisch vlak.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is blij dat het de leerlingen ‘Elektrische installaties’ kan verwelkomen in dit splinternieuw lokaal en hen kan blijven uitdagen met realistische opdrachten en oefeningen. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van de mooie projecten.