Sommige OC’s vallen op door de originaliteit van het gekozen onderwerp. Het thema van Britt Mignon (6WW) is er zo eentje! Britt koos voor het thema ‘forensische pathologie’ en had als onderzoeksvraag: ‘Hoe ziet het postmortaal interval eruit van een rat?’. Haar onderzoek waarbij ze de postmortale verschijnselen van een dode rat 48 uur lang opvolgde was best onalledaags en zeer sterk uitgewerkt.

Britt onderzocht in haar literatuurstudie de postmortale verschijnselen bij de mens zoals daar zijn: lijkvlekken, rigor mortis (lijkstijfheid) en agor mortis (lijkafkoeling). Om het postmortaal interval bij een rat te onderzoeken ging Britt eerst op zoek naar een rat waarop ze de proef kon uitvoeren. Na een diervriendelijke euthanasie werden de temperatuur (lijkafkoeling) en lijkstijfheid strikt en voortdurend geobserveerd gedurende 48 uur. Britt kon na de proef dan ook concluderen dat het postmortaal interval van een rat gelijkaardig is als dat van een mens.

 Mevr. Moreels was heel fier op de originaliteit en de precisie bij het uitwerken van dit bijzondere eindwerk. Britt droomt van een job als forensisch patholoog en dan is zo’n eindwerk uiteraard een ideale voorbereiding.