Regelmatig zetten we een leerling in de kijker via onze webiste. Vandaag richten we onze blik op Roan Buyl, die volgend schooljaar in het 6de jaar ‘Wetenschappen-wiskunde’ start op het GO! Atheneum Geraardsbergen en deze studierichting zal combineren met gezonde koersambities als eerstejaarsjunior bij het wielerteam van ‘Jonge Rakkers Vollezele’ (Roan draagt de zwarte hoodie van G-Star op zijn klasfoto).

De leerling uit Galmaarden kende een goede trainingsperiode tijdens de zomervakantie en blikt vol vertrouwen vooruit naar de rittenkoersen en wedstrijden tijdens het najaar. De jongeling trainde in het Franse gebergte en beklom zelfs twee keer op dezelfde dag de mythische Franse berg ‘Ventoux’.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen wenst Roan veel succes en hoopt dat hij snel enkele ritzeges kan vieren tijdens het schooljaar 2022-2023. De combinatie met het laatste jaar ‘Wetenschappen-wiskunde’ is ongetwijfeld een pittige uitdaging, maar de school zal Roan hierbij optimaal ondersteunen zodat hij beide projecten succesvol kan afronden.