Op de campus van het GO! Atheneum Geraardsbergen aan de Papiermolenstraat startten op één september zo’n 970 leerlingen voor een boeiend schooljaar, een recordaantal. De school verwelkomt in totaal ook 362 nieuwe leerlingen en ontvangt alle derdejaarsleerlingen met een lekker ontbijt voor een schooljaar waarin de coronamaatregelen hopelijk enkel in de geschiedenisles worden aangehaald.

Momenteel zijn er grote verbouwingswerken aan de gang aan het hoofdgebouw van de school die de campus nog innovatiever, aangenamer en gebruiksvriendelijk gaan maken. De school trekt ook de aandacht met de richting ‘Defensie en veiligheid’, uniek voor de streek, die voor het eerst wordt ingericht in het zesde jaar TSO.

Het Geraardsbergse Atheneum zal ook dit schooljaar inzetten op de uitwisselingsprojecten met internationale partners. Als onderdeel van het Erasmus+-programma krijgen zowel leerlingen als leerkrachten de mogelijkheid om via uitwisselingen met diverse Europese partners nieuwe kennis en ervaringen op te doen in het buitenland. De projecten zijn gefocust op inclusie en een groene, innovatieve, digitale schoolomgeving. Vorig jaar vertrokken er leerlingen naar onder meer Gambia, Kroatië, Italië, … en ging een team van leerkrachten naar de Faeröereilanden. Dit schooljaar komen daar nieuwe spannende bestemmingen bij.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is een diverse school met leerlingen die worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt of vervolgstudies. Met 3 finaliteiten, 4 domeinen en maar liefst 18 studierichtingen in de tweede graad biedt het GO! Atheneum Geraardsbergen voor ieder profiel een kwalitatieve en interessante opleiding. Met de Se-N-Se-opleiding ‘Maatschappelijke veiligheid’ heeft de school ook al jaren een uniek lesaanbod voor reeds afgestudeerde leerlingen.

Het schoolteam kijkt vol goesting vooruit naar een bruisend schooljaar waarin het zijn voortrekkersrol als innovatieve onderwijspartner wil blijven spelen. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze eerste schooldag!