Onder begeleiding van mevrn. Thibaut en Derwael trokken de leerlingen van 6ET/6LT/6EW/6SE/6BI en 6LW naar de Kunstacademie van Geraardsbergen om het toneelstuk ‘Le Bourgeois Gentilhomme’ te volgen. In dit toneelstuk van Molière spelen Emilio en Milena Callies, oud-leerlingen van onze school, een belangrijk personage. Het toneelstuk was vakoverschrijdend en vormt een brug tussen de lessen Nederlands en Frans, want het toneelstuk werd in beide landstalen gebracht.

Mevr. Thibaut was laaiend enthousiast: “Het was een zeer grappige komedie en ik vond het ook straffe acteerprestaties van de jonge acteurs. In ‘Le Bourgeois Gentilhomme’ drijft Molière de spot met de lachwekkende trekjes van rijke burgers en edellieden. Ook de leerlingen waren heel enthousiast en zullen deze ervaring verwerken in verschillende schooltaken.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is tevreden dat het de coronarestricties achter zich kan laten en weer optimaal kan inzetten op pedagogische uitstappen met een meerwaarde voor de studierichting.