Horen met je tanden, is dat science fiction? Mevr. Saskia Pattyn had tijdens de lessen STEM-engineering een wel heel bijzonder project voorzien. Via botgeleiding werden de leerlingen van het derde en vierde jaar ‘Delta’ en de leerlingen van het vijfde en zesde jaar ‘Wetenschappen-wiskunde’ uitgedaagd om te leren luisteren via hun tanden.

Mevr. Pattyn, een frisse nieuwe kracht op het GO! Atheneum Geraardsbergen, vertelt graag over dit bijzondere proefje: “Met hun zelfgemaakte ‘tandentelefoon’ leerden de leerlingen hoe botgeleiding werkt. Normaal komt geluid via je oren binnen en gaat het via allerlei omwegen naar je binnenoor. Maar je kan ook enkele stappen overslaan en direct met je ‘beenderen’ horen. Dat fenomeen, botgeleiding, hebben ze uitgetest aan de hand van een practicum. Hierbij moesten ze verschillende onderdelen aan elkaar solderen om zo via de tanden hun favoriete song te beluisteren!”Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op leuke innovatieve en uitdagende STEM-projecten waarbij de nieuwsgierigheid van de leerlingen gestimuleerd wordt.

Een uitgebreid fotoverslag van dit bijzondere project kan je terugvinden door op de onderstaande foto te klikken!