Het GO! Atheneum Geraardsbergen heeft al jaren een sterk samenwerkingsverband met de Rode Duivels. Hierdoor mochten de leerlingen van het 7de Se-n-Se-jaar ‘Maatschappelijke veiligheid’ afzakken naar het Koning Boudewijnstadion voor een stewardopleiding tijdens de voetbalmatch België-Wales.

Op 12 september kregen de leerlingen ‘Integrale veiligheid’ en ‘Veiligheidsberoepen’ een rondleiding in de iconische sporttempel. Hun eerste praktijkoefening in Brussel was tijdens deze eerste match in de Nations League van dit schooljaar.

Begeleider dhr. Stefaan Van Vaerenbergh verduidelijkt: “Onze leerlingen hadden hun eerste stewardervaring opgedaan tijdens de matchen van voetbalclub KAA Gent waarmee we ook een samenwerkingsverband hebben. Tijdens, voor en na de match tegen Wales leerden de leerlingen onder toezicht van de politiediensten om zelf een oppervlakkige controle uit te voeren bij de supporters. Andere leerlingen werden ingezet bij o.a. de nooduitgangen, de toegang tot de tribunes en op cruciale plaatsen zoals bij de persdienst en naast het voetbalveld. De begeleiders dhrn. Teirlinck, Van der Haegen en ikzelf konden terugkijken op een vlekkeloos verloop van de avond dankzij de inzet en professionaliteit van onze leerlingen. Klik op de onderstaande foto om meer foto’s te bekijken van deze interessante stage.