Voor het vak ‘Deltawerking’, een afwisselend leerprogramma van lessen via verschillende gastsprekers, MOOC’s of kleinschalige projecten, trokken de leerlingen van het 5de jaar Delta naar Brussel.

Dhr. Bram De Geeter, leerkracht ‘Deltawerking’, vertelt over de bijzondere manier van lesgeven voor dit project: “De leerlingen van 5Delta kregen een gastles over de geschiedenis van België en hoe je de effecten van die geschiedenis kan zien als je door onze hoofdstad wandelt.”

Dhr. De Geeter: “In plaats van les te krijgen in een klaslokaal nam ik als gastdocent de leerlingen mee naar Brussel. De leerlingen kregen les tijdens de verplaatsing tussen de school en de grootste stad van België. Er was immers een online les aangemaakt met podcasts, video’s en quizmateriaal die de leerlingen op de trein konden bekijken of beluisteren. Ook tijdens de wandeling tussen het Jubelpark en het Centraal Station konden de leerlingen zich voorbereiden.”

“De gastdocent gaf dan bijkomend nog uitleg op belangrijke plaatsen zoals de Europese wijk, de Wetstraat, aan het koninklijk paleis en op het Koningsplein. Het was een zeer interactieve en gevarieerde manier van lesgeven die enorm geapprecieerd werd door de Deltaleerlingen en ook door mezelf als gastdocent.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft inzetten op innovatieve projecten en blijft hierdoor zijn voortrekkersrol spelen als school van de toekomst.