Terwijl de prestatie van Remco Evenepoel zondag in Brussel werd gevierd met een groot volksfeest werd ook de kampioene van het GO! Atheneum Geraardsbergen, Xaydée Van Sinaey, gevierd bij haar terugkeer op school met een heerlijk klasontbijt. Xaydée, die in het zesde jaar ‘Techniek-wetenschappen’ zit, versierde een mooie plaats in de top 10 op het WK wielrennen in Wollongong (Australië) in de leeftijdscategorie ‘vrouwen junioren’.

De directie en het middenkader kwamen Xaydée persoonlijk feliciteren en ook klastitularis mevr. Alexandra De Clercq reageerde heel enthousiast: “Xaydée verdient het om in de bloemetjes gezet te worden. Ze leeft helemaal voor haar sport en dit bescheiden klasontbijt is dan ook dubbel en dik verdiend. Enkele uren voor haar deelname aan het WK tijdrijden hadden we nog een videochat over haar hoofdvak chemie. Xaydée is dan ook een heel geëngageerde studente die haar wielerloopbaan goed combineert met haar schooltaken. Ze wil volgend jaar ‘Kinesitherapie’ gaan studeren aan de UGent met een topsportstatuut en daarom blijft ze zich ook zeer goed focussen op haar schoolvakken. Haar klasgenoten waren heel fier op haar prestatie en ze waren natuurlijk ook heel blij dat ze konden meedelen in het lekkere ontbijt.”

Het GO! Atheneum Geraardsbergen blijft zich als school inzetten om leerlingen te ondersteunen in het behalen van al hun dromen